Jeans som endret verden - Vintage Jeans

Jeans som endret verden

Daglig leder Inger Kristin Haugsevje har vært i podcasten "Historier som endret verden" og snakket om jeans.

I podcasten får du vite litt om hvorfor det heter olabukser på norsk, hvem som fant opp jeans og hvorfor left hand twill ikke bare er en gimmik, men også en preferanse.

Historier som endret verden er en podcast fra Gjenklang med programleder Christian Konglund. Hver uke inviterer han inn en ny ekspert som forteller en mer eller mindre kjent historisk hendelse som har fått store betydning for utviklingen av verden til slik vi kjenner den i dag. Denne episoden handler altså om jeans. 

Inger Kristin Haugsevje eier og driver Vintage Jeans og ramlet litt tilfeldig inn i vintage-bransjen i 2015. Siden den gang har hun interessert seg for gjenbruk av kvalitetsklær, særlig jeans. Høsten 2018 startet hun en egen jeans-avdeling for butikken sin. I 2019 flyttet den opprinnelige butikken som lå i en sidegate til Markveien opp til Olav Ryes plass.  

Etter noen harde år med pandemi og dyrtid tok Haugsevje høsten 2023 avgjørelsen om å legge ned en av butikkene sine og være mer tilstede i butikken selv. Da ble det også naturlig å satse mer på jeans. I dag er Vintage Jeans en butikk som selger både brukte og nye kvalitetsjeans. Her får du tak i jeans som ikke nødvendigvis passer inn i dagens fast fashion motebilde.