Mye jeans for pengene hvis du kjøper kvalitet - Vintage Jeans

Mye jeans for pengene hvis du kjøper kvalitet

Mange begynner å få et mer bevisst forhold til tekstilindustrien og prøver å stå imot kjøpepresset fra fast fashion. Det synes vi er bra, for vi bør kjøpe brukt når vi kan og kvalitet som varer når brukt ikke er et alternativ. 

Går vi snart tomme for brukte kvalitetsklær?

Vi selger brukte jeans, men det blir vanskeligere og vanskeligere å få tak i brukte jeans med høy kvalitet. Det handler rett og slett om at vi nesten sluttet å lage kvalitetsjeans på slutten av 90-tallet. Det meste etter det er fast fashion laget uten hverken sosial eller økologisk bærekraft. 

Kan nye jeans være bærekraftige?

Derfor er det viktig for oss å tilby nye produkter av høy kvalitet som gir en lav pris pr bruk. La oss forklare med et lite regnestykke:

Du kjøper en jeans som koster 700 kroner på en fast fashion-butikk. Den inneholder stretch og er sydd i et land som har få krav til miljøvennlighet og hvor arbeiderne i fabrikkene tjene svært lite. Hva får du da? Mest sannsynlig er buksen slitt ut eller har mistet formen sin etter 6-9 mnd som tilsvarer ca 180 dagers bruk*. Det blir en pris på mellom 5 og 10 kr pr dag i bruk.

Hvor mange dager må du bruke en jeans til 2500 kroner for at den skal være rimeligere pr bruk enn billigjeansen? Jo, 250 ganger. Det tilsvarer 12,5 måneder før jeansen har samme pris pr bruk som billigjeansen.

Er dyre jeans dyre?

Når vi da legger på at jeansen mest sannsynlig varer 2-5 ganger så lenge avhengig av tykkelse på bomull, bruksområde, vasking og reparasjon, får vi en pris pr bruk fra under en krone til opp mot 2 kr. Når vi da legger på toppen at de som har produsert bomullen har fulgt strenge miljøforskrifter, og de som har vevd og sydd jeansene har hatt gode etiske forhold på toppen som en bonus, er det vanskelig å argumentere for at man ikke har råd til å ta etisk og økologisk bærekraftige valg når man handler.

La fast fashion seile sin egen sjø!

* Vi har regnet at du går med buksa ca 5 dager i uka