Edwin begynte med salg av vintage jeans allerede i 1947 - Vintage Jeans

Edwin begynte med salg av vintage jeans allerede i 1947

EDWIN ble startet i 1947 av Tsunemi Yonehachi og var den første "vintage jeans"-forhandleren i verden. Japanerne hadde fått øynene opp for americana-stilen, og ville kjøpe brukte Levi's-jeans. I starten ble det forhandlet med brukte jeans, etter hvert klarte Tsunemi Yonehachi å få tak i deadstock (usolgte) Levi's i det som kanskje var ukurante størrelser i USA, men som passert perfekt på det japanske markedet.

Etterhvert ble etterspørselen stor, og EDWIN startet egen produksjon av jeans. De var i starten ganske tro kopier av Levi's, men etterhvert ble de justert for å få bedre kvalitet og da gikk EDWIN forbi Levi's i kvalitet. Da sønnen, Shuji Tsunemi, tok over i 1961begynte de å lage etterligninger av amerikanske jeans. I 1963 lager EDWIN det som til er den tyngste denimen noensinne med sin 16oz rainbow selvedge.

De har allerede på 60-tallet klart å lage bedre jeans enn amerikanerne, og på 80-tallet fant de opp 'stone wash'.

Da rockabilly-trenden fikk en gjenoppsving tidlig på 2000-tallet, var det jeansene til Edwin som lignet mest på de opprinnelige 50-talls jeansene til James Dean i filmen "A rebel without a couse".

Da vi først åpnet butikken Vintage Jeans i 2018 var det i nabolokalene til Angels' Speed Equipment som var en legendarisk butikk knyttet til rockabilly-miljøet i Oslo. I de første lokalene i Rathkes gate 7b lå forøvrig en annen legendarisk butikk - nemlig platebutikken Neseblod.