Fire myter og misforståelser om denim - Vintage Jeans

Fire myter og misforståelser om denim

Denim, det ikoniske stoffet som har vært en del av garderoben vår i generasjoner, er omgitt av myter og misforståelser. Fra legendariske Levi's 501 til hvordan man faktisk skal vedlikeholde jeansene sine, la oss dykke ned i noen av de mest utbredte mytene om dette tidløse stoffet.


1. Levi’s 501 har alltid vært lik

Levi's 501 er de første jeans med kobberpletter til å forsterke sømmene. De ble raskt populære blandt gullgraverne på vestkysten av USA.

De neste 150 årene har 501gjentatte ganger som blitt fremstilt som det det ultimate symbolet på sexy maskulinitet.

En gang i tiden var 501 fra Levis en kvalitetsjeans som egnet seg godt til hesteridning, gullgruvejobbing og motorsykkelturer i solnedgang. Mye har skjedd siden denne jeansen kom på markedet i 1853, les mer her! 


2. Dess dyrere en jeans er, dess bedre kvalitet har den

designer jeans

Selv om pris ofte reflekterer kvalitet, er det ikke alltid tilfellet med jeans. Noen ganger betaler man ekstra for et merkenavn eller en designerlogo. Men, en viktig påminnelse er at hvis jeansen er veldig billig, er det sannsynlig at den ikke er produsert etisk eller bærekraftig, som vår selvedge jeans.

3. Legg jeansen i fryseren i stedet for å vaske dem

Dette gamle rådet har blitt debunket. Selv om fryseren kan føles som et smart triks, vil bakteriene som får jeansen til å lukte overleve kulden. Og når jeansen varmes opp igjen av kroppsvarmen din, vil den ubehagelige lukten returnere.

I stedet for frysertrikset, prøv å henge jeansen din ut i solen. Solens ultrafiolette stråler kan faktisk drepe luktfremkallende bakterier. For mer om dette og andre vasketips, se vår guide til pleie og vedlikehold av jeans.

4. Du bør legge deg i badekaret med jeansen for å la dem krympe til fasongen din

Det er viktig å skille mellom sanforized og ikke-sanforized jeans. De aller fleste jeans som selges er sanforized. Det betyr at stoffet er blitt krympet før det blir sydd jeans av dem. Dersom dette ikke er gjort, vil jeansen krympe opp mot 10% etter første vask. Er du en jeans nerd på viderekommende nivå, kan det hende du drømmer om en unsanforized jeans å ligge i badekaret med, men for alle oss andre er det en myte at dette er en lur måte å starte forholdet ditt til dine nye jeans. De kommer bare til å bli våte og miste masse farge.

De fleste jeans er sanforized - altså ferdig krympet fra fabrikken. Bomull er naturfiber og endrer seg ved bruk og vask. Derfor kan du regne med at jeansen krymper opp til 4% første gang du vasker dem. Du kan også regne med at de utvider seg tilsvarende mye når du går med dem. Derfor: kjøp en jeans som sitter helt støpt og på grensa til for trang, for den vil forme seg til kroppen din etter bruk. Du trenger ikke ha dem på deg når du bader.