Weird Guy fra Naked & Famous

Guide til dine første rådenim fra Naked & Famous

1. Velg passform

Naked & Famous har en rekke ulike passformer. Vi har valgt ut Weird Guy, True Guy, Strong Guy, Easy Guy og Groovy Guy til vårt sortiment. I tillegg har vi noen Classic.

Størrelseskartet viser målene på de ulike passformene. Kom gjerne innom vår fysiske butikk første gang du kjøper, så hjelper vi deg å finne rett passform.

NAKED AND FAMOUS JEANS  SIZE CHART 

Weird Guy 

WEIRD GUY er en standard fit: medium høyde på livet og et hofteparti som er passelig stramt, men ikke tight. Buksene er sydd innover i bena slik at de følger leggene fra kneet og ned.

Weird Guy Naked and Famous

Strong Guy 

Strong Guy er en klassisk fit som tar deg tilbake til 50-tallet. Den sitter relativt høyt, henger komfortabelt rundt hoftene og er løstsittende og rett fra hofta og ned.

Strong guy Naked and Famous

True Guy 

True guy er en slim, rett passform med medium høyde og er slim i hele benet.

True Guy Naked and Famous

Groovy Guy

Groovy Guy er en bootcut-modell med høyt liv og lett sleng fra kneet og ned. Disse buksene gir deg en "touch" av 70-tallet uten at du går "all in".

Groovy Guy Naked and Famous

Easy Guy 

En standard fit: medium høyde på livet og et romslig hofteparti. Buksene er sydd innover i bena slik at de følger leggene fra kneet og ned, og er ganske smale ved ankelen.

Classic 

En klassisk 50-talls passform og med tynn og myk denimstoff er dette en favoritt for folk med smal midje og brede hofter!

 Classic fit naked and famous

Denne guiden er et gjennomsnitt av Naked & Denim Fits. Målene kan variere litt avhengig av materialene som brukes.

Trenger Hjelp? 

Hvis du trenger mer hjelp med størrelsene, kan du sende oss en melding på post@vintagewear.no eller ringe oss:  +47 486 00 974 . 

2. Velg tykkelse på denim

Denim måles i oz pr kvadrat-yard. En kvadrat-yard er litt mindre enn en kvadratmeter.

Under 12 oz er en lett denim som ikke er vanskelig å gå inn

Mellom 12 oz og 16 oz er en medium lett denim som krever noen ukers arbeid før den sitter som den skal

Over 16 oz er en tung og tykk denim som kan gi deg gnagsår bak knea de første månedene.

3. Velg vevkvalitet denim

Du har kanskje hørt folk snakke om "selvedge" når de snakker om jeans, men hva er det egentlig? På norsk (og svensk) er det riktige uttrykket "jarekant", altså kantene på veven, der man snur og vever tilbake.

Med noen få unntak, har alle jeans fra Naked & Famous jarekant (selvedge). Du kan brette opp jeansene for å vise kanten og andre denim-nerds vil se hva slags jeans du har på deg. 
I tillegg må du ta stilling til hvodan stoffet er vevd. Under er noen ulike vevteknikker som gir ulike kvaliteter på denimstoffet jeansen blir sydd av . 

Left Hand Twill

Left Hand Twill er vevd slik at linjenen i vevene går fra øverste venstre hjørne til nederste høyre hjørne. Det er motsatt av det som er vanlig vevretning. Mange sier at en venstrevevd denim er mykere og slites ikke like fort i skrittet som et høyrevevd denimstoff.

Broken Twill

At veven er "broken" betyr ikke at den er ødelagt, men at den bytter på å bryte mot venstre og høyre. Det blir et slags fiskebeinsmønster som noen også kaller for fransk denim. 

Slub

Når garnet det veves med er ujevt, blir stoffet det vi kaller en "slub". Den ugjevne veven kan gi et slags syrepreget uttrykk på jeansen når den slites. 

4. Velg farge på denim

Levi Strauss valgte å farge sine bommullsbukser med kobberforsterkninger i Indigo. Grunnen er ganske enkelt at denne panten har en egenskap som gjør bommullen sterkere. Levi Strauss var en gründer og ville lage arbeidsbukser som var bedre enn alle andre arbeidsbukser. Tidligere hadde arbeiderne brukt bukser sydd av hvitt lærret laget for seil. 

Da Levi Strauss slo hodet sammen med Jacob W. Davis, fikk de tatt patent på kobbersterkede sømmer. Det sammen med den sterke bomullen behandlet med indigo førte frem til den beste arbeidsbuksen gullgraverne i California hadde hatt: den ikoniske Levi's 501. Resten er historie og jeans har fremdeles kobberforsterkninger og er som oftest mørke blå.

Men det er bare fantasien som setter en stopper for hvilke farger man kan tilsette bomullsgarnet man vever jeans av. Og man klan kombinere ulike farger på trådene det veves av. I tillegg kan man legge en egen farge på ID-linjen på jarekanten.

Vi elsker at Naked & Famous aldri kompromisser på kvaliteten, men likevel tillater seg å leke med farger og ulike kombinasjoner av materialer de blander inn i bomullen i sine jeans. Om du velger et par tradisjonelle indiogo-jeans eller om du vil ha et mer lekent uttrykk, så har Naked & Famous jeans som passer for deg.

Ta gjerne kontakt om det er en spesiell jeans fra Naked & Famous du ønsker deg, så skal vi prøve å få tak i til deg. Pass på å være ute i godt tid, for special edition-jeans har som regel kø og venteliste.  

Brukte vintage jeans

I vår butikk på Olav Ryes plass i Oslo selger vi også brukte jeans. Disse er det dessverre ikke mulig å kjøpe på nett.

Utvalget er først og fremst fra etter 70-tallet med vekt på rimelige jeans fra 90-tallet og frem til i dag.

Vi er ikke så opptatt av hva som er moderne akkurat nå, men har stolthet i å finne en jeans som passer til akkurat deg.

Du finner oss på Grünerløkka