Hvorfor er nesten alle jeans blå?

Levi Strauss valgte å farge sine bommullsbukser med kobberforsterkninger i Indigo. Grunnen er ganske enkelt at denne panten har en egenskap som gjør bommullen sterkere. Levi Strauss var en gründer og ville lage arbeidsbukser som var bedre enn alle andre arbeidsbukser. Tidligere hadde arbeiderne brukt bukser sydd av hvitt lærret laget for seil. 

Da Levi Strauss slo hodet sammen med Jacob W. Davis, fikk de tatt patent på kobbersterkede sømmer. Det sammen med den sterke bomullen behandlet med indigo førte frem til den beste arbeidsbuksen gullgraverne i California hadde hatt: den ikoniske Levi's 501. Resten er historie og jeans har fremdeles kobberforsterkninger og er som oftest mørke blå.

Men det er bare fantasien som setter en stopper for hvilke farger man kan tilsette bomullsgarnet man vever jeans av. Og man klan kombinere ulike farger på trådene det veves av. I tillegg kan man legge en egen farge på ID-linjen på jarekanten.

Vi elsker at Naked & Famous aldri kompromisser på kvaliteten, men likevel tillater seg å leke med farger og ulike kombinasjoner av materialer de blander inn i bomullen i sine jeans. Om du velger et par tradisjonelle indiogo-jeans eller om du vil ha et mer lekent uttrykk, så har Naked & Famous jeans som passer for deg.

Ta gjerne kontakt om det er en spesiell jeans fra Naked & Famous du ønsker deg, så skal vi prøve å få tak i til deg. Pass på å være ute i godt tid, for special edition-jeans har som regel kø og venteliste.